1 Kasım 2011 Salı

Oyuncaklar İçin Ağaç Seçenekleri

İroko:  
            




 Zaman içinde rengi sarıdan koyu kahverengiye dönüşür. Afrika'dan gelen, fırınlanmış egzotik bir ahşap türüdür. İroko ağacı, sertliğinden dolayı genelde dekorasyonda tercih edilen bir ahşaptır. Ağır, yağlı ve yüksek yoğunluğa sahip olduğundan dolayı Teak ağacına en yakın alternatif olarak sunulmaktadır.


Limba:
Afrikadan gelen, Sarımsı kahverengi, bazen koyu renkli şeritler nedeniyle güzel görünüşlü, lif yapısı düzgün ve girift, hafif parlak, dekoratif  çalışmalarda kullanılan kara ceviz benzeri bir ahşap / ağaç türüdür.


Maun:

Maun düz lifli, gözenek ve delik bulunmayan bir tahta türüdür. Zamanla kararan ve verniklendiğinde kırmızımsı parlaklığa kavuşan kırmızımsı-kahverengi renkte bir ağaçtır. Dekoratif çalışmalarda ağırlıklı olarak kullanılır.


Kuzey Çamı - Sibirya Çamı:
İsveç, Norveç, Danimarka, Fillandiya , Sibirya 'dan gelen bir çam türüdür. Çam türlerinin içinde dayanıklı bir çeşittir. 




Not:  Seçtiğiniz ağaç cinsine göre fiyatlar değişebilmektedir. İstediğiniz oyuncak çeşidine ve adedine göre fiyatı oyuncakmu@gmail.com adresine e posta yazarak öğrenebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder